BANANSJOKOLADEKAKE m/is |
En kake som mer eller mindre ALLTID er i fryseren hos oss, er banansjokoladekaka. Den er veldig grei skuffkake å bake, har du lyst på noe søtt og godt, så blir det aldri feil med denne! Den egner seg i tillegg veldig godt til å dele opp å fryse.Har man plutselig noen overmodne bananer i hus, som ikke kommer til å bli spist, IKKE kast bananene, - det er DA du skal bake denne kaka! :-)
Kan dele oppskriften med dere idag :
BUNN
- 4 egg
- 4 kopper sukker
- 4-5 mosede (godt modne) bananer
- 250 g smelta smør
- 1,5 dl melk
- 2 ts natron
- 4 ts bakepulver
- 4 ts vaniljesukker
- 6 kopper (9dl) hvetemel
175 grader, ca 45 min (stikk med fyrstikk å se om den er ferdig stekt)
GLASUR
- 150 g margarin
- ca 400 g melis
- 4 ts vanlijesukker
- 3 ss kakao
- 5 ss sterk kaffe
Selv bruker jeg små kaffe-kopper, (den gode gamle typen) til mål i denne kaka. Det blir kanskje på den måten litt mer tilfeldig om mengden er rett, men jeg har til dags dato ikke opplevd å ikke få denne kaka saftig og god. Men husk å bruk godt modne bananer, det er avgjørende for å få den saftig!
Halverer du oppskrifta er mengden passelig til ei rundform. Sist jeg lagde kaka på den måten, pisket jeg krem og blandet i moste (ikke godt modne) bananer over bunnen, FØR jeg hadde glasuren over. Det var VELDIG godt :-) , bare spør Tina og Matilde ;-)
Velbekomme!
Smørblomst i "hjemmelaget vase" :-) |
Ps: har nesten gjort ferdig ett nytt sy prosjekt til vogna ikveld. Skal gjøres ferdig imorgen !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar